voetbalzone

Gerrard: 'Moeilijk te verkroppen, maar Liverpool wordt snel kampioen'

Matthijs van Laar11 mei 2014, 18:47
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 18:47
Advertentie
voetbalzone

Liverpool was de afgelopen jaren zelden zo dicht bij de landstitel als dit seizoen. Een paar weken terug lagen the Reds recht op koers, maar na nederlaag tegen Chelsea en een peperdure uitglijder bij Crystal Palace was het woord weer aan Manchester City. Na de 2-1 zege op Newcastle United kon aanvoerder Steven Gerrard zijn emoties nauwelijks bedwingen. "Ik zit kapot, dit is verschrikkelijk", zei hij.

"We waren er zo dichtbij", jammerde het clubicoon. "Maar we hebben het alsnog uit handen gegeven en dat is moeilijk te verkroppen. Ik had het de fans zo graag gegund, ook voor hen vind ik het verschrikkelijk. We moeten City echter feliciteren; zij zijn over 38 wedstrijden de beste ploeg. Dat is misschien lastig om te accepteren, maar dat zijn de feiten."

Gerrard heeft echter veel vertrouwen in de huidige groep spelers en verwacht dat Liverpool binnen een paar jaar alsnog het genoegen van een landstitel mag smaken. "Dit is erg waardevol voor onze jonge spelers. Ze gaan kampioen worden, daar ben ik van overtuigd. Volgend jaar of het jaar daarna, in ieder geval snel. Het is weer mogelijk. Ik heb zelf nog een paar jaar, maar ik geloof erin dat ik erbij zal zijn. De titel is dichterbij dan ooit."

Bezig met laden …