voetbalzone

Gerrard: ‘Na die uitglijder tegen Chelsea kon ik niet stoppen met huilen’

Gijs Freriks12 sep 2015, 16:15
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 16:15
Advertentie

Liverpool was in het seizoen 2013/14 op weg naar het kampioenschap, maar in de 36e speelronde ging het mis. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van Chelsea en het openingsdoelpunt van Demba Ba werd gemaakt na een uitglijder van Steven Gerrard. De middenvelder van Los Angeles Galaxy baalt nog altijd van dat moment.

voetbalzone

“Na de wedstrijd zat ik op de achterbank van de auto en rolden de tranen over mijn wangen. Ik had jaren niet meer gehuild, maar op de weg naar huis kon ik gewoon niet stoppen. De tranen bleven komen. Ik kan je niet eens vertellen of er veel verkeer was of niet. It was killing me”, schrijft de 35-jarige Gerrard in zijn autobiografie Steven Gerrard The Story, waarvan delen zijn gepubliceerd in de Daily Mail.

“Ik was verkleumd, het voelde alsof ik een familielid had verloren. Het was alsof alles wat ik in die kwarteeuw bij Liverpool heb meegemaakt in één keer naar voren kwam. Ik wilde met Liverpool zo graag winnen en moest nu weer opnieuw beginnen. Ik had mijn emoties niet in bedwang. Ik sloeg mezelf, was er met mijn hoofd niet helemaal meer bij. Ik heb alles gegeven voor Liverpool, had niet meer kunnen geven. Maar in die auto, op de terugweg, voelde ik mij verlaten en eenzaam. Het leek alsof ik op weg was om een zelfmoordpoging te aanschouwen.”

Bezig met laden …