voetbalzone

Gerrard: ‘Niemand verdient de honderd interlands meer dan hij’

Gijs Freriks08 sep 2013, 12:15
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2013, 12:15
Advertentie
/

Frank Lampard staat voor een mijlpaal. Hij kan dinsdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne zijn honderdste interland spelen. Daarmee voegt hij zich in een rijtje met onder anderen lijstaanvoerder Peter Shilton (125 caps), David Beckham, Bobby Moore, Bobby Charlton en Steven Gerrard. Laatstgenoemde is in gesprek met de Daily Mirror erg blij voor zijn teamgenoot.

“Frank verdient alle credits die hij krijgt”, zegt de middenvelder van Liverpool, die zelf al 104 keer uitkwam voor the Three Lions. “Niemand verdient de honderd interlands meer dan hij. Frank heeft het uitstekend gedaan voor zijn club en land. Hopelijk sta ik dinsdag samen met hem op het veld, want wij zijn altijd met elkaar opgetrokken. Hij is een goede vriend.” In het verleden was er altijd twijfel of zij op één middenveld konden staan. De huidige bondscoach Roy Hodgson ziet geen problemen.

Vrijdag stelde hij Gerrard en Lampard allebei op in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Moldavië. Stevie G was de aanvoerder en maakte een doelpunt. “Het is voor mij altijd leuk als wij in één team zitten. Er zijn veel discussies geweest over of dat wel kon, maar wij genieten ervan. Frank is een geweldige speler”, aldus Gerrard, die met Lampard nog nooit een prijs met de Engelse nationale ploeg pakte.

Bezig met laden …