voetbalzone

Gerrard: 'Tegenstanders ontmoeten Luis maar twee keer, wij elke dag'

Matthijs van Laar30 dec 2012, 18:55
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2012, 18:55
Advertentie

Luis Suárez was zondag voor de zoveelste keer van doorslaggevend belang voor Liverpool en de ex-Ajacied is inmiddels uitgegroeid tot hét boegbeeld van de roemruchte club. Steven Gerrard, een ander symbool van the Reds krijgt dan ook geen genoeg van zijn ploeggenoot. “Hij is briljant”, verklaarde de aanvoerder na afloop van de 0-3 overwinning op Queens Park Rangers.

/

Gerrard weet zo langzamerhand wel waartoe de Uruguayaan in staat is, maar nog altijd blijft hij zich verbazen. “Elke week laat hij weer zien hoe goed hij is. De tegenstanders mogen blij zijn dat ze maar twee keer per jaar tegen hem hoeven te spelen. Wij komen Luis iedere dag tegen op de training. Hij is een tovenaar.”

De wedstrijd zelf verliep voor Liverpool dus eenvoudig, mede omdat Suárez er na zestien minuten al twee ballen in had liggen. “We wilden na rust nog meer scoren, maar Harry Redknapp is een topcoach en we wisten ook wel dat hij dat niet zomaar zou laten gebeuren. We hebben vandaag goed gespeeld, waarschijnlijk de beste eerste helft van het seizoen. De drie punten zijn verdiend”, aldus Gerrard.

Bezig met laden …