voetbalzone

‘Gerrard tekent deze week nog contract voor anderhalf jaar in LA’

Erik van Dam06 jan 2015, 15:09
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 15:09
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat de toekomst van Steven Gerrard nog deze week duidelijk wordt. Vrijdag deelde de iconische middenvelder van Liverpool officieel mee dat hij na dit seizoen vertrekt bij zijn grote liefde. De dag erop liet hij weten dat hij in de zomer aan de slag wil gaan in de Major League Soccer, de Amerikaanse profcompetitie. De BBC weet nu dat de keuze is gevallen op Los Angeles Galaxy.

voetbalzone

De Britse staatsomroep stelt dat Gerrard uiterlijk vrijdag zijn handtekening zal zetten onder een contract voor anderhalf jaar in Los Angeles. Hij treedt zo in de voetsporen van zijn illustere landgenoot David Beckham, die al in 2007 ervoor koos naar de Verenigde Staten te gaan. Hij speelde uiteindelijk nog de nodige jaren voor Los Angeles Galaxy, waar zijn ster nog verder rees.

Gerrard zal bij binnenkomst in LA de respectabele leeftijd van 35 jaar hebben bereikt. Het ligt in de lijn der verwachting dat regerend kampioen Galaxy zijn laatste club zal zijn als prof. Stevie G, die in het seizoen 1998/99 debuteerde bij Liverpool, gaat vijf miljoen euro per seizoen verdienen in de VS en zal in totaal dus circa 7,5 miljoen euro overhouden aan zijn avontuur.

Bezig met laden …