voetbalzone

Gerrard tempert de euforie: ‘Te voorbarig om te praten over de titel’

Thijs Post21 nov 2013, 22:00
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 22:00
Advertentie

Liverpool lijkt dit seizoen eindelijk weer eens een serieuze gooi te doen naar de landstitel. De ex-recordkampioen is momenteel de eerste achtervolger van Arsenal en in de Engelse media worden the Reds, na enkele magere jaren, weer gezien als belangrijke titelkandidaat. Aanvoerder Steven Gerrard tempert de verwachtingen: de 33-jarige clubicoon vindt het te vroeg om te praten over prijzen.

/

“Het is te voorbarig en te vroeg om te praten over het winnen van prijzen. Ik wil niemand valse hoop geven”, zegt Gerrard in gesprek met ESPN. “Ik denk dat het voor mij als aanvoerder belangrijk is om te zorgen dat de lat niet te hoog ligt. Het is niet eerlijk om nu al te beginnen over prijzen. Onze droom en ons plan was om in te breken in de top vier. We liggen wat voor op schema, maar het is een zware competitie en er zijn zes of zeven ploegen die in de top vier kunnen eindigen.”

“Het wordt een enorm gevecht, maar het vertrouwen en het geloof is zeker aanwezig.” Gerrard weet dat de kans bestaat dat hij afscheid neemt van het profvoetbal zonder landstitel. “Dat is een leegte in mijn loopbaan, maar ik zal er de rest van mijn leven zeker niet geïrriteerd of gefrustreerd door zijn. Dat is niet eerlijk tegenover mezelf. Sinds mijn achttiende heb ik geprobeerd om de titel te pakken, maar het is nog niet gelukt. Er zijn nog een paar kansen en ik blijf mijn uiterste best doen.”

Bezig met laden …