voetbalzone

Gerrard: ‘Toen Suárez beet, wist ik dat hij wilde vertrekken bij Liverpool’

Thijs Post01 sep 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2014, 09:10
Advertentie

Luis Suárez had al twee keer iemand gebeten en in de zomer zette hij voor de derde keer zijn tanden in een opponent. Toen de Uruguayaan op het WK de schouder van Giorgio Chiellini testte, wist Steven Gerrard dat Suárez een weg richting de uitgang bij Liverpool probeerde te forceren.

voetbalzone

“Ik dacht dat hij nog een jaar bij ons zou blijven”, begint Gerrard in gesprek met de Daily Mail. “Toen ik de beet zag, was ik al verslagen, omdat ik wist dat we uitgeschakeld zouden worden met Engeland. Het was een dubbele klap, want ik wist toen ook dat Suárez bij ons zou vertrekken. Er was geen weg terug voor hem, hij probeerde een vertrek te forceren.”

Gerrard denkt dat het met Mario Balotelli op de plek van Suárez niet per se minder hoeft te gaan. “Hij heeft iets te bewijzen. Het is net als bij Daniel Sturridge; mensen zijn benieuwd wat hij kan geven aan Liverpool. Hij heeft het talent en de kwaliteiten. Ik heb twee of drie keer met hem getraind. Hij heeft een goede controle, hij is snel, hij beweegt goed… We moeten afwachten hoe hij zich gedraagt en hoe hij presteert. Daar wacht iedereen op. Ik ook.”

Bezig met laden …