voetbalzone

Gerrard verklaart afscheid: 'Die prikkel krijg ik bij Liverpool niet meer'

Matthijs van Laar12 mei 2015, 18:11
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 18:11
Advertentie

Steven Gerrard speelt komend seizoen voor Los Angeles Galaxy, maar had het liefst nog langer in Liverpool willen blijven. De illustere middenvelder maakte zelfs een einde aan zijn interlandloopbaan om zich volledig te kunnen richten op zijn verplichtingen bij de club. "De prikkel verandert als je vaak als invaller het veld op komt", verklapte hij dinsdag.

voetbalzone

De bijna 35-jarige Mister Liverpool merkte al vroeg in het seizoen dat hij geen voorname rol zou gaan spelen in het elftal van manager Brendan Rodgers. Dat zette hem aan het denken. "Ik ga 's maandags naar mijn werk en kijk uit naar zaterdag. Ik bereid me samen met mijn teamgenoten voor op de wedstrijd die komen gaat. Dat is geweldig. Dat is mijn prikkel."

"Als een manager je bij zich roept in zijn kantoor en je vertelt dat er iets gaat veranderen, wordt het anders", aldus Gerrard. "Dat is het moment om een besluit te nemen." Niet veel later kwam Los Angeles Galaxy op het pad van de 113-voudig international. "Het heeft niks te maken met egoïsme; als invaller heb je gewoon niet dezelfde prikkel. De omstandigheden zijn dit jaar veranderd."

Gerrard zegt desondanks uit te kijken naar zijn avontuur in de Verenigde Staten. De druk in de Major League Soccer zal een stuk lager zijn. "Het is alsof ik mijn familie iets teruggeef. Je kunt eens de stad uit om iets leuk te doen en even op adem te komen. Genieten van de kinderen. Ook de competitie is prima. Ik kan mijn minuten blijven maken en van het voetbal blijven genieten."

Bezig met laden …