voetbalzone

'Gerrard was voor twee of drie jaar de beste middenvelder van de wereld'

Bart Kruyt27 okt 2013, 09:40
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 09:40
Advertentie

De biografie van Sir Alex Ferguson heeft gezorgd voor de nodige gefronste wenkbrauwen. De voormalig coach van Manchester United haalt in zijn boek uit naar diverse personen uit de voetballerij en was ook kritisch op Steven Gerrard. Ferguson beschreef de clubicoon van Liverpool als een harde werker, maar 'geen echte topspeler'. Zinedine Zidane begrijpt daar niets van.

/

De assistent-trainer van Real Madrid denkt dat Gerrard wél bij de absolute top hoort. "Gerrard was voor twee of drie jaar de beste middenvelder van de wereld", zegt Zidane. "Zelfs nu speelt hij nog op een hoog niveau bij Liverpool en de Engelse ploeg. Alex Ferguson is een van de beste coaches ooit, maar hij heeft het verkeerd als hij zegt dat Gerrard geen topspeler is."

"Gerrard is zijn hele loopbaan trouw gebleven aan Liverpool en dat is geweldig voor deze club", vervolgt Zidane. "Maar als hij vier of vijf jaar geleden had willen vertrekken, dan had iedere club in Europa hem willen hebben. Ik denk wel dat er dan een enorme transfersom had moeten worden betaald." Gerrard diende in het verleden nog eens een transferverzoek in en leek op weg naar Chelsea, maar de middenvelder besloot uiteindelijk om toch maar in Liverpool te blijven.

Bezig met laden …