voetbalzone

Gerrard wilde bij Liverpool blijven: ‘Als ik de juiste baan had gekregen’

Thijs Post11 sep 2015, 09:55
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2015, 09:55
Advertentie

Als Steven Gerrard in een café in Hollywood zit, komt topactrice Megan Fox binnen. Hoofden draaien met de filmster mee, maar vier vrouwen uit Liverpool hebben echter alleen oog voor een mannelijke bezoeker van het café: Steven Gerrard. De middenvelder van Los Angeles Galaxy gaat met de dames op de foto en richt zich tot de interviewer. “Zie je? Je kunt nooit ontsnappen aan Liverpool.”

voetbalzone

“Ik zei dat ooit tegen Luis Suárez toen hij naar Arsenal wilde. Natuurlijk kun je naar Barcelona en dat zal iedereen ook snappen, maar Arsenal? Er wonen veel fans van Liverpool in Londen, begrijp je?”, zegt Gerrard tegen de interviewer van de Daily Mail. De iconische middenvelder koos zelf voor een avontuur in de Major League Soccer.

“Ik heb veel plezier en ik geniet van de nieuwe uitdaging, maar ik zou weer 25 jaar oud willen zijn. Met nog tien jaar voor de boeg in de Premier League, bij Liverpool”, aldus Gerrard. Overigens scheelde het niet veel, of Gerrard was nog een jaar bij Liverpool gebleven. Hij kreeg een nieuw contract onder zijn neus geschoven.

voetbalzone

“Op basis van kwaliteit had ik nog wel bij Liverpool kunnen spelen, maar fysiek kan ik niet meer iedere wedstrijd spelen. Vorig seizoen stond ik regelmatig wissel. Ik vind er dus niets aan, om niet te weten of je in de basis staat of niet. Ik vond het ook niet leuk dat Liverpool in de Champions League speelde, het idee dat ik wedstrijden zou missen. Is dat egoïstisch? Misschien, maar ik heb lange tijd alles gespeeld.”

“Het was mogelijk om mij bij Liverpool te houden: de kans om manager Brendan Rodgers en zijn technische staf te schaduwen. Ik hoorde pas van de plannen toen ik mijn vertrek al had aangekondigd. Of ik een goede manager zal zijn, of een goede nummer twee, drie of vier voor de manager? Dat weet ik niet. Liverpool liet coaches Colin Pascoe en Mike Marsh gaan en ik was perfect geweest om in zo’n rol binnen te stappen. Dan had ik ook nog op de spelerslijst kunnen blijven staan. Dan was ik een goede selectiespeler, een goede invaller, en ook nog eens een manager in opleiding”, besluit Gerrard.

Bezig met laden …