voetbalzone

Gerrard: 'Wonder als ik nog met Liverpool kampioen zou worden'

Matthijs van Laar30 sep 2012, 16:40
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2012, 16:40
Advertentie

Steven Gerrard geldt als een van de meest gewaardeerde Engelse spelers van zijn generatie, maar een landstitel won de middenvelder van Liverpool nog nooit. De 32-jarige aanvoerder van the Reds denkt ook niet dat het er nog van gaat komen. “Het zou een wonder zijn als wij kampioen worden voordat ik stop”, verklaarde hij in The Sunday Times.

/

De 98-voudig Engels international heeft de Premier League sinds zijn debuut in 1998 fors zien veranderen. “De situatie met concurrenten is helemaal anders. Het is veel moeilijker geworden om kampioen te worden. Je hebt niet alleen Manchester United en Arsenal meer, maar ook Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur doen mee. Newcastle United komt er bovendien aan”, aldus Gerrard.

“Vorig jaar eindigden we op de achtste plaats”, vervolgt Stevie G. “Als het dit seizoen goed gaat, we iets verbeteren, dan hebben we een kans van vijftig procent om binnen de top vier te eindigen. Dan ben ik realistisch. En als dat lukt, ben ik aan het eind van het seizoen 33 jaar. Daarom denk ik dat het een wonder is als wij kampioen worden voor ik mijn carrière beëindig. Maar we blijven vechten en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Bezig met laden …