voetbalzone

Gerrard ziet ‘droombaan’ wel zitten: ‘Als hij ooit vrijkomt, ja’

Erik van Dam05 sep 2013, 20:01
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 20:01
Advertentie

Steven Gerrard is onlosmakelijk verbonden met Liverpool. Op 7-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij the Reds en nu, 26 jaar later, staat hij in de top tien van spelers met de meeste wedstrijden voor Liverpool achter hun naam. Gerrard staat op plaats 8 met 629 officiële optredens en zal dit seizoen Tommy Smith (638 duels), Phil Neal (650), Ian Rush (660) en misschien ook Emlyn Hughes en Ray Clemence (665) voorbijgaan. Gerrard kijkt echter al verder dan die mooie records.

/

De 33-jarige middenvelder, die nog een contract heeft tot de zomer van 2015, hoopt in de toekomst hoofdtrainer van zijn club te mogen worden. “Dat zou echt een droom zijn die werkelijkheid wordt”, geeft Stevie G toe in een interview met 24-7 Football. “Er lopen al behoorlijk wat wereldklasse trainers rond, dus we moeten maar kijken of het er ooit van komt.”

“Maar als de baan ooit vrijkomt, dan zou het wel de slagroom op de taart zijn voor mij. Als je op een bepaalde leeftijd komt, zoals mijn leeftijd, moet je serieus gaan nadenken over het leven ná je actieve loopbaan. Ik ben van plan mijn diploma’s te gaan halen in het jaar dat voor me ligt. Ik zie mezelf wel meer als manager dan als trainer, maar dat kan nog veranderen”, aldus Gerrard. “Ik heb het er wel eens over gehad met Jamie Carragher, die zag zelf meer heil in een rol in de media. Prima, als dat is wat hij wil doen! Dan mag hij het trainen van Liverpool aan mij overlaten.”

Bezig met laden …