voetbalzone

Gerucht uit de wereld: ‘Mijn vertrek had niets met Valdés te maken’

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2014, 21:43
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2014, 21:43
Advertentie

AS Monaco maakte begin vorige maand de contractverlenging van Eric Abidal wereldkundig. Twee dagen later verbond de verdediger zich plotseling aan Olympiacos uit Griekenland. De opvallende overstap van de Fransman was op dat moment goed voor een flink aantal geruchten, maar Abidal heeft woensdagavond duidelijkheid verschaft omtrent zijn transfer.

voetbalzone

Abidal ontkent dat hij Monaco wilde verlaten omdat zijn boezemvriend Victor Valdés uiteindelijk toch geen contract kreeg aangeboden. “Mijn vertrek uit Monaco had niets met Valdés te maken. Ik ben vertrokken omdat de trainer mij liet weten dat hij niet op mij rekende. Dat gebeurde echter vlak nadat de club de contractverlenging bekendmaakte.”

“Dat was echter een automatische verlenging”, verduidelijkt Abidal. “Ik had afgelopen seizoen namelijk meer dan 25 wedstrijden gespeeld.” Abidal, 34 jaar, kwam zeven seizoenen uit voor Barcelona en overwon de strijd tegen kanker. Vorig jaar zomer verliet hij Catalonië voor een terugkeer in zijn thuisland. Na een seizoen werd hij ‘gedwongen’ om Monaco in te ruilen voor Olympiacos, waar hij vorige week ex-collega Ibrahim Afellay verwelkomde.

Bezig met laden …