Netherlands v England: Semi-Final - UEFA EURO 2024Getty Images

'Transfervrije Memphis Depay kan alsnog in Madrid actief blijven'

Jordi Tomasowa27 aug 2024, 14:16
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2024, 14:34
Advertentie

De sportieve toekomst van Memphis Depay is nog altijd ongewis. De dertigjarige aanvaller is momenteel transfervrij en traint voor zichzelf. Hij liep eerder deze zomer uit zijn contract bij Atlético Madrid, maar hoeft mogelijk niet te vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

Volgens de Spaanse sportsite Relevo wil Rayo Vallecano werk maken van de komst van Memphis. Rayo eindigde vorig seizoen als zeventiende in LaLiga en heeft grote ambities om ook in de nieuwe jaargang lijfsbehoud te realiseren.

Zo werd James Rodriguez afgelopen woensdag transfervrij ingelijfd. Daarmee was zijn terugkeer in LaLiga een feit. De Colombiaans international tekende voor een seizoen met de optie voor nog een jaar.

Eerder stond hij tussen 2014 en 2020 onder contract in de Spaanse hoofdstad, bij Real Madrid. In het shirt van Los Blancos kwam hij tot 125 officiële duels, waarin hij 37 keer scoorde en 42 assists afleverde.

Martín Presa, de voorzitter van Rayo Vallecano, wil met Memphis nu nog een grote naam binnenhalen. Spits Raúl de Tomás zal dan wel moeten vertrekken. De 29-jarige aanvaller kan rekenen op interesse uit het Midden-Oosten.

Dat Memphis goed op zijn plek voelde in Madrid tijdens zijn dienstverband bij Atlético lijkt in het voordeel van Rayo Vallecano te spreken, zo schrijft Relevo.

Bezig met laden …