voetbalzone

‘Geschiedenis herhaalt zich voor Jol: jeugdafdeling Fulham ontevreden’

Thijs Post11 nov 2013, 13:55
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2013, 13:55
Advertentie

Martin Jol zit op de wip bij Fulham. The Cottagers presteren niet goed in de Premier League en volgens diverse Engelse media neemt de onvrede binnen de club over het functioneren van Jol toe. Met name vanuit de jeugdopleiding klinken negatieve geluiden en het is niet voor het eerst dat Jol die teksten hoort. Toen hij nog hoofdtrainer bij Ajax was, haalde hij een flink aantal spelers die later van weinig waarde bleken, terwijl de jeugd geen kans kreeg.

/

Bij Fulham is er nu sprake van hetzelfde liedje, meldt onder meer de Daily Mail. In de Premier League voor spelers onder 21 jaar is Fulham momenteel de nummer twee op de ranglijst. Zeker Moussa Dembélé (naamgenoot van de Dembélé van Tottenham Hotspur) en Mesca lijken klaar voor de stap naar de hoofdmacht, maar Jol geeft ze tot onvrede van de jeugdtrainers geen kans. Ondertussen verdwijnen de toptalenten mogelijk naar andere clubs: zo staat Dembélé in de belangstelling van Manchester United en mogelijk vertrekt ook Patrick Roberts, een ander groot talent, naar Old Trafford.

Bij Ajax handelde Jol in strijd met het veelbesproken rapport van ex-voorzitter Uri Coronel, die het beleid van Ajax evalueerde. ‘De spelers van het eerste elftal moeten voor het grootste gedeelte uit de eigen opleiding komen’, luidde de aanbeveling. Jol haalde echter spelers als Timothée Atouba, Zé Eduardo, Kerlon, Mido en Teemu Tainio naar Amsterdam.

Bezig met laden …