voetbalzone

Gestaakte Limburgse derby wordt op maandag 29 november uitgespeeld

Mart van Mourik05 nov 2021, 13:50
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2021, 13:50
Advertentie

Het gestaakte duel in de Keuken Kampioen divisie tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade wordt op maandag 29 november uitgespeeld. Het wordt later duidelijk of er dan publiek welkom zal zijn. Bij een 0-0 stand werd er op slag van rust vuurwerk vanuit het vak van Roda JC op het veld gegooid, waarna ook aanhangers van de thuisclub vuurwerk gooiden. Daarnaast hebben supporters getracht het veld te betreden en zouden er spelers door fans van MVV bespuugd zijn. De ME moest op het veld komen.

Het gooien van vuurwerk vanuit beide supportersvakken was voor arbiter Joey Kooij aanleiding om het duel in Maastricht stil te leggen. Het duel werd in eerste instantie voor minstens dertig minuten gestaakt, maar na overleg besloot Kooij dat de wedstrijd niet meer hervat kon worden. Beide ploegen werden teruggestuurd naar de kleedkamers en de wedstrijd werd gestaakt. Naast het gooien van vuurwerk zouden de fans door de stadionspeaker ook meerdere keren zijn aangesproken op het gooien van bier. Ook zouden supporters het veld op zijn gegaan, waarna de ME in actie moest komen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al duidelijk dat supporters van beide clubs vuurwerk hadden meegenomen. Jurgen Streppel, trainer van Roda JC, sprak in gesprek met ESPN al zijn zorgen uit over het de gespannen sfeer. "Laten we het binnen de perken houden. Als ik eerlijk ben, houd ik mijn hart ervoor vast. Wat daar gebeurt, dat kan eigenlijk niet. Er lopen mensen bijna voor onze kleedkamer langs en er staat één suppoost. Ja, jongens… Laten we hopen dat het goed gaat", aldus de keuzeheer.

Bezig met laden …