voetbalzone

Gesteggel ten einde: Kompany naar Peking

22 jul 2008, 20:38
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2008, 20:38
Advertentie
Aan de Olympische soap rondom Vincent Kompany is een einde gekomen. Hamburger SV en de Belgische voetbalbond KBVB hebben beide besloten om water bij de wijn te doen, waardoor de verdediger gewoon naar Peking zal reizen. HSV hoeft hem desondanks nauwelijks te missen.

Kompany zal immers pas op 2 augustus naar China vliegen, terwijl tevens de afspraak is gemaakt dat hij bij de start van het nieuwe seizoen terugkeert naar Duitsland. Mochten de Belgen dus ver komen op de Spelen, dan zullen zij het in de slotfase moeten stellen zonder de 22-jarige verdediger. "Ik ben blij dat we een compromis hebben kunnen vinden waarin iedereen zich kan vinden", reageerde Kompany.

De mandekker meldt zich vanavond al in het Belgische trainingskamp voor de voorbereiding op het oefenduel met Nederland. Na deze wedstrijd, die voor morgen op het programma staat, zal hij direct terugkeren naar Hamburg. Terwijl zijn ploeggenoten alvast naar China reizen zal Kompany nog enkele dagen meetrainen met de equipe van Martin Jol. Hij zal tevens nog wat oefenduels spelen.

De situatie lijkt verre van ideaal, maar zowel bij HSV als bij de Belgische voetbalbond heeft men zich erbij neergelegd. Hiermee komt een einde aan wekenlang gekibbel over Kompany. HSV weigerde de verdediger af te staan, terwijl de bond hem opeiste en wees op de FIFA-reglementen. De KBVB dreigde zelfs met juridische stappen, maar zover komt het dankzij dit compromis niet.
Bezig met laden …