voetbalzone

Gestopte Dudek speelt toch zestigste interland en houdt doel schoon

Bart Kruyt04 jun 2013, 23:16
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2013, 23:16
Advertentie

Beter laat dan nooit, zal Jerzy Dudek misschien wel eens gedacht hebben. De voormalig doelman zette twee jaar geleden al een punt achter zijn actieve loopbaan, maar werd nooit bedankt voor bewezen diensten voor de Poolse nationale ploeg. Dat gebeurde dinsdag alsnog: de al een tijdje gestopte Dudek deed ruim een halfuur mee in de oefeninterland tegen Liechtenstein (2-0).

De inmiddels veertigjarige oud-Feyenoorder begon met de aanvoerdersband om zijn arm in de basis en droeg een speciaal shirt met nummer 60, omdat hij tegen Liechtenstein zijn zestigste interland speelde. Dudek werd niet echt getest en hield zijn doel schoon, waarna hij na 34 minuten een publiekswissel kreeg. Zijn medespelers renden naar de kant om een erehaag te vormen.

Dudek zag wat er gaande was en gaf zijn ploeggenoten nog even wat tijd, door naar de middencirkel te lopen en de scheidsrechter een handje te geven. Vervolgens liep hij naar de kant, waar hij werd vervangen door Artur Boruc. De tussenstand was op dat moment nog 0-0: Polen won de vriendschappelijke wedstrijd dankzij treffers van Artur Sobiech en Maciej Rybus in de tweede helft.


Bezig met laden …