voetbalzone

Gestrafte Enoh kan aankomende duels Kameroen bij Ajax blijven

Bart Kruyt14 dec 2011, 14:25
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2011, 14:25
Advertentie

Frank de Boer zal ongetwijfeld met genoegen de ontwikkelingen in Kameroen volgen. De coach van Ajax moet al vaak genoeg spelers afstaan tijdens interlandperiodes, maar de komende tijd zal Eyong Enoh gewoon met de niet-geselecteerde selectiespelers in Amsterdam blijven. De middenvelder is namelijk door zijn nationale voetbalbond voor vier interlands geschorst.

/

Enoh kreeg deze straf opgelegd, nadat hij samen met andere internationals van Kameroen de vriendschappelijke interland met Algerije op 15 november van dit jaar boycotte. Dit deden zij, omdat de voetbalbond nog altijd de bonussen van eerdere prestaties nog niet had uitbetaald. De schorsing betekent niet dat Enoh hierdoor afwezig zal zijn op de Afrika Cup: Kameroen was al niet gekwalificeerd voor dit toernooi en doet dus sowieso niet mee.

Enoh, tevens reserveaanvoerder, heeft met vier geschorste interlands overigens nog niet de hoogste straf gekregen. Ploeggenoot Samuel Eto’o kreeg namelijk een schorsing van liefst zeven interlands toebedeeld. Verdediger Benoît Assou-Ekotto zal er de komende drie interlands niet bij zijn. Veel groter is de zorg van de bond van Kameroen echter over de boete die de Algerijnse voetbalbond claimt voor het afgelasten van de oefenwedstrijd: liefst 770.000 euro.

Bezig met laden …