voetbalzone

Getafe gooit knuppel in hoenderhok en weigert ‘risicovolle’ reis

Tim Siekman10 mrt 2020, 22:45
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2020, 22:45
Advertentie

Getafe gaat woensdag waarschijnlijk niet afreizen naar Milaan voor het Europa League-duel met Internazionale. Getafe-president Ángel Torres laat dinsdagavond laat bij Onda Cero weten dat de Spaanse ploeg niet naar Italië zal reizen, ook omdat de spelersvakbonden van Spanje en Italië om het uitstellen van wedstrijden heeft gevraagd vanwege het coronavirus.

Deze week worden veel duels in de Champions League en Europa League zonder publiek afgewerkt vanwege het coronavirus en ook Inter - Getafe zal zonder fans worden gespeeld. Met name in Italië is er sprake van een coronacrisis. Getafe gaat volgens Torres niet naar Milaan reizen. "Tenzij er nog veel veranderingen gaan plaatsvinden, gaat Getafe morgen niet afreizen naar Italië", aldus de president.

{embed}

Guardiola: 'Liever niet spelen, dan spelen zonder publiek'
{/embed}

"We hebben de UEFA gevraagd om een alternatief te zoeken en dus niet te spelen in Milaan. We hebben ook de hulp gevraagd van de Spaanse bond. Als we de wedstrijd hierdoor verliezen, dan verliezen we maar. Ik ga geen enkel risico nemen." De kans is aanwezig dat de UEFA alsnog besluit deze en mogelijk andere wedstrijden van de Europa League te verplaatsen.

Torres vindt het onverantwoord om af te reizen naar het meest getroffen gebied van Europa. "Ik heb ook met de mensen van Internazionale gesproken en zij vinden het ook onbegrijpelijk dat we deze reis moeten afleggen", aldus de voorzitter. Vooralsnog staat het eerste duel tussen Inter en Getafe in de achtste finale in het Giuseppe Meazza om donderdag 21.00 uur op het programma.

Bezig met laden …