voetbalzone

Getergde Elia hoorde nog niets van Koeman: ‘Over mij schrijven ze niks’

Demen Bulbul03 mei 2018, 21:55
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2018, 21:55
Advertentie

Eljero Elia is de laatste weken weer op dreef bij Istanbul Basakehir. De buitenspeler was in zijn laatste zeven competitiewedstrijden goed voor vier doelpunten en twee assists en houdt daarmee met zijn club zicht op het kampioenschap in de Turkse competitie. Elia hoopt zich met zijn prestaties ook in de kijker te hebben gespeeld bij bondscoach Ronald Koeman.

De ex-Feyenoorder speelde zijn laatste interland voor Nederland in november 2014 als speler van Werder Bremen. Elia zegt in gesprek met Omroep West niet te weten of Koeman naar de Turkse competitie kijkt. "Ik heb nog niks gehoord van Koeman. Ik wil altijd voor mijn land blijven voetballen. Ik doe het met trots. Ik heb veel wedstrijden voor Nederland gespeeld en ben daarin ook belangrijk en beslissend geweest", aldus de 28-voudig international.

"Als het komt is het goed, als het niet komt, ook goed. Ik ben beschikbaar en zal dat altijd blijven. Als ik word opgeroepen, dan ga ik er vol voor", vervolgt Elia, die in het verleden bij Southampton al eens onder Koeman werkte. "Ik hoop dat hij mij een keer een signaal geeft dat ik goed bezig ben en dat ik weer een keer bij de voorselectie zit."

Volgens Elia wordt het niveau in de Süper Lig onderschat. "Ze praten in Nederland niet over het Turkse voetbal. Ze nemen het niet serieus. Toen ik hierheen ging, werd er gelachen. Pas later ging men zich verdiepen in de club. We hebben Club Brugge volledig weggespeeld. Zij worden met twee vingers in de neus kampioen van België."

"Ik wilde voor mezelf een statement maken zodat ze in Nederland wakker worden geschud. Ik ben nu aan het vlammen. Als een Nederlander in het buitenland eens in de vijf weken een doelpunt maakt, dan zie je grote stukken voorbij komen, maar over mij schrijven ze niks. Daarom heb ik op een gezonde manier om aandacht geschreeuwd. Maar ik wil niet in een slachtofferrol gaan zitten en ben ook totaal niet zielig."

Bezig met laden …