voetbalzone

‘Gevecht om Pedersen barst los; Feyenoord kan bod uit Italië verwachten'

Rian Rosendaal03 jul 2023, 23:49
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 23:49
Advertentie

Marcus Pedersen naast VfL Wolfsburg ook rekenen op serieuze interesse van Torino, zo verzekert 1908.nl maandag. De Italiaanse club dreigt Stephane Singo kwijt te raken aan AC Milan en zien in de Noorse rechtsback de ideale opvolger. Feyenoord verwacht in de komende dagen een eerste bod vanuit Turijn en zal Pedersen medewerking verlenen, mits er een aantrekkelijk bedrag op tafel komt.

Pedersen werd zondag door 1908.nl nog in verband gebracht met VfL Wolfsburg, dat eveneens denkt aan eerste bod op de 22-jarige vleugelverdediger. Met Torino is er nu echter een geduchte concurrent bij. Pedersen wordt al enige tijd gevolgd door clubs uit Duitsland en Spanje. Eintracht Frankfurt en Atlético Madrid hielden de vleugelverdediger enige tijd in de gaten, maar werden nooit concreet.

Feyenoord legde twee jaar geleden iets meer dan een miljoen euro neer voor de van Molde FK afkomstige verdediger. Pedersen kwam in twee seizoenen in Rotterdam-Zuid tot 87 optredens (1 goal en 3 assists). Zijn waarde is volgens Transfermarkt inmiddels gestegen naar 6,5 miljoen euro. Collega Lutsharel Geertruida is volgens Fabrizio Romano in vergevorderde onderhandelingen met RB Leipzig, al is er volgens algemeen directeur Dennis te Kloese nog geen sprake van een officieel bod vanuit Duitsland. Daarnaast wordt Dávid Hancko volgens Gianluca Di Marzio gevolgd door onder meer Newcastle United en Napoli.

Opvolgers
Feyenoord is al bezig met de opvolging van Pedersen en heeft de contractonderhandelingen met Joshua Brenet gestart, zo wist 1908.nl afgelopen week te melden. Door een clausule in zijn contract is de verdediger naar verluidt voor 1,16 miljoen euro op te halen bij FC Twente. Ook Fenerbahçe, Besiktas, OGC Nice en Fulham zouden azen op de komst van de 29-jarige rechtsback.

Bezig met laden …