voetbalzone

‘Gevoel dat we onmiddellijk willen relativeren, maar dat mogen we niet’

Peter Nusselder14 okt 2015, 11:00
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 11:00
Advertentie

Waar het in Nederland kommer en kwel is op voetbalgebied, na de nederlaag tegen Tsjechië en de definitieve uitschakeling voor het EK van 2016, daar ging in België de vlag uit: de Rode Duivels wonnen dinsdag de laatste EK-kwalicatiewedstrijd en zijn nu de nummer één van de wereld.

voetbalzone

De zege op Israël was voor de ploeg van bondscoach Marc Wilmots voldoende om op de eerste plaats terecht te komen op de wereldranglijst van de FIFA. Voorzitter François De Keersmaecker van de Belgische voetbalbond kan het allemaal nog maar nauwelijks bevatten. “We hebben ons doel, de kwalificatie voor het EK, behaald. Maar die eerste plaats op de FIFA-ranking en maakte het allemaal een beetje mooier dan we verwacht hadden”, vertelt de KBVB-preses aan De Ochtend.

“België op 1 op die ranking, dat is nog altijd een beetje onwezenlijk. Het is prachtig. De spelers verdienen dat, want zij hebben er hard voor gewerkt. Ik heb het gevoel dat we die ranglijst onmiddellijk willen relativeren, maar we mogen dat niet doen. We staan terecht op die plaats, op basis van sportieve criteria”, benadrukt De Keersmaecker, die vindt dat de Belgen moeten aantonen niets voor niets eerste te staan en ‘met gezonde ambitie’ naar het EK moeten gaan. “Maar het toernooi winnen is natuurlijk nog iets anders.”

Bezig met laden …