voetbalzone

‘Gevoelige’ De Vrij op de bank gehouden: ‘Ik vond het niet verantwoord’

Chris Meijer30 okt 2018, 07:50
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2018, 07:50
Advertentie

Stefan de Vrij begon maandagavond verrassend op de reservebank bij Internazionale in het uitduel met Lazio (0-3). De 26-jarige verdediger verruilde de club uit Rome afgelopen zomer transfervrij voor i Nerazzurri. Inter-trainer Luciano Spalletti verwachtte dat De Vrij geen warm welkom zou krijgen van de fans van Lazio en hield hem daarom op de reservebank.

“Ik vond het niet verantwoord om De Vrij te laten spelen, omdat hij door het hele stadion zou zijn uitgefloten. Hij is een gevoelige jongen en als hij een paar fouten had gemaakt, had dat een grote invloed op hem gehad”, zegt Spalletti in gesprek met verschillende Italiaanse media. João Mário speelde daarentegen wel weer in de basiself van Internazionale. “In ons drukke programma hebben we iedereen nodig.”

“We houden rekening met de vorige wedstrijden en willen in de best mogelijke opstelling spelen. João Mário kreeg het aan het einde moeilijk en was vermoeid”, vervolgt de oefenmeester. Internazionale is momenteel de naaste achtervolger van koploper Juventus, met een achterstand van zes punten. “Het gaat allemaal om de uitvoering. We hebben het in ons om wedstrijden naar onze hand te zetten zoals in de eerste helft tegen Lazio, maar in de tweede helft zakten we ver terug.”

“We lieten het zo ver komen dat Lazio ons in de problemen bracht. In die situaties doen we veel dingen die we juist niét moeten doen. We speelden één helft goed, dus laten we niet te vroeg juichen”, besluit Spalletti. Zijn ploeg presteert eveneens goed in de Champions League en pakte zes punten uit de eerste drie duels met Tottenham Hotspur, PSV en Barcelona.

Bezig met laden …