Gevoelige nederlaag Maaskants Wisla bij nieuwe lijstaanvoerder

Bart Kruyt10 sep 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 22:00

Robert Maaskant weet nu ook hoe het is om te verliezen in de Poolse competitie. De voormalig coach van NAC Breda debuteerde twee weken geleden bij Wisla Krakow met een 2-1 overwinning op Polonia Bytom, maar ging vrijdagavond met dezelfde cijfers onderuit bij Jagiellonia. Aanwinst Nourdin Boukhari kwam nog niet in actie.

De Marokkaan zag zijn nieuwe werkgever vrijdagavond nog wel goed beginnen, middels een vroeg doelpunt van Pawel Brozek. Nog voor de thee werden de rollen echter omgedraaid: Kamil Grosicki maakte al een minuut na de openingstreffer de gelijkmaker, waarna Tomasz Frankowski kort voor rust voor de 2-1 tussenstand zorgde.

In de tweede helft ging titelkandidaat Wisla op jacht naar minimaal een punt, maar de gewenste gelijkmaker zou nooit vallen. Een kwartier voor tijd raakten de gasten Mariusz Pawelek nog kwijt met een rode kaart en hiermee verdween het laatste beetje hoop. Wisla blijft zodoende op negen punten staan en zag Jagiellonia uitlopen naar de eerste plek met dertien punten.