voetbalzone

Gewelddadige Gent-middenvelder Grondin uit de selectie gezet

Bart Kruyt13 apr 2010, 08:25
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2010, 08:25
Advertentie

Christophe Grondin is uit de selectie gezet bij AA Gent. De Fransman sloeg vrijdag op de training ploeggenoot Bernd Thijs neer, die daar een gapende wond aan overhield en zelfs even buiten bewustzijn was. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en hoeft voorlopig niet samen te werken met Grondin, die zich bij de beloften moet melden.

De twee spelers kregen vrijdag ruzie na een duel, waarbij het tot een woordenwisseling kwam. Thijs wilde het daar graag bij laten, maar werd neergeslagen door Grondin. Het slachtoffer viel op de grond en was even het bewustzijn kwijt, zo meldde Het Laatste Nieuws. Hij wist niet wat er gebeurd was, toen hij merkte dat zijn gezicht helemaal bebloed was.

Enkele ploeggenoten sprongen tussen Grondin en de bloedende Thijs, waardoor het bij één klap bleef. Maandag werd al duidelijk dat het slachtoffer aangifte had gedaan, maar ook Gent neemt maatregelen. Grondin is voor twee uit de selectie gezet en kan ook een geldboete verwachten, zo vertelde zaakwaarnemer Dudu Dahan aan Het Nieuwsblad. Gent zelf heeft nog niet gereageerd op de zaak.

Bezig met laden …