Geweldig afscheid voor Donovan met zesde Amerikaanse landstitel

Bart Kruyt07 dec 2014, 23:20
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2014, 23:20

Landon Donovan heeft zijn loopbaan zondagavond laat in stijl afgesloten. De Amerikaanse voetballegende speelde tegen New England Revolution zijn laatste wedstrijd als betaald voetbal en LA Galaxy won deze wedstrijd, de finale in de strijd om het kampioenschap in de Verenigde Staten, met 2-1. Robbie Keane maakte in de verlenging het winnende doelpunt.

In een bloedstollende finale had Gyasi Zardes LA Galaxy op voorsprong gezet, maar Chris Tierney zorgde er met zijn gelijkmaker voor dat er een verlenging aan de wedstrijd moest worden toegevoegd. In de 111e minuut maakte Keane vervolgens het winnende doelpunt: hij ontsnapte aan de buitenspelval en werkte de bal beheerst tegen de touwen.

Donovan, die nog maar 32 jaar oud is maar er dus nu al mee stopt, is door de zege van zondagavond zes keer in zijn loopbaan kampioen van de Major League Soccer geworden. Geen enkele speler kan zeggen dat hij hetzelfde heeft gepresteerd: Jeff Agoos en Brian Mullan wonnen de titel vijfmaal. Donovan werd viermaal kampioen met LA Galaxy en tweemaal met San José Earthquakes.