voetbalzone

‘Geweldig dat Liverpool de kans krijgt om weer een prijs te pakken’

Thijs Post29 jan 2012, 14:22
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2012, 14:22
Advertentie

Liverpool-doelman José Reina maakt zich op voor de Carling Cup-finale. Het slotstuk van het toernooi vindt pas volgende maand plaats in het legendarische Wembley, maar de 29-jarige Spaanse doelman heeft er nu al zin in. Als Barcelona-fan kijkt hij al twintig jaar naar finales en hij heeft daar goede herinneringen aan.

/

In 2006 was Reina nog held én schlemiel toen Liverpool ten koste van West Ham United de FA Cup won. In de wedstrijd maakte hij twee cruciale fouten waardoor het 3-3 werd, maar in de penaltyserie werd hij de grote held. “Ik kan me die fouten nog herinneren en ze doen nog steeds pijn”, biecht hij op in de Engelse media. “Maar, in een finale gaat het erom dat je wint en uiteindelijk pakten we de cup.”

“Ook tegen Cardiff City gaat het daarom. Het maakt niet uit of we goed of slecht spelen, we willen winnen en de club een titel geven.” De 29-jarige Reina ‘droomt’ al van Wembley. “Natuurlijk, daar zijn een paar grote finale gespeeld en dat is geweldig voor ons. Ik kan me herinneren dat in 1992 Ronald Koeman in de extra tijd scoorde, waardoor Barcelona de Europa Cup I won. Wembley is speciaal. Het is geweldig dat Liverpool de kans krijgt om weer een prijs te pakken.”

Bezig met laden …