Geweldig doelpunt van Ba helpt negental van Besiktas aan zege in derby

Gijs Freriks09 nov 2014, 18:54
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2014, 18:54

Demba Ba is een schot in de roos gebleken voor Besiktas. De spits kwam in de zomer over van Chelsea en maakte zondag alweer zijn tiende doelpunt in Turkse dienst. De Zwarte Adelaars wonnen de stadsderby tegen Istanbul Basaksehir uiteindelijk met 1-2 en de achterstand op de lijstaanvoerders Fenerbahçe en Galatasaray bedraagt nu nog maar twee punten.

Istanbul BB versloeg twee weken geleden Galatasaray met liefst 4-0 en maakte het een andere topclub, Besiktas dus, zondagavond ook erg moeilijk. Het team van voormalig bondscoach Abdullah Avci speelde een heel behoorlijke eerste helft en nadat Cenk Tosun van Besiktas aan de andere kant de lat had geraakt, werd de score drie minuten voor rust geopend. Alexandru Epureanu kopte een hoekschop bij de eerste paal binnen: 1-0.

Die voorsprong kon Basaksehir echter niet vasthouden, want Ba ramde na ruim een uur spelen de gelijkmaker via de lat tegen de touwen en een kwartier voor tijd werd het ook nog 1-2. Doelman Volkan Babacan liet een schot van José Sosa glippen en daardoor kon Kerim Frei de bal vervolgens over de doellijn glijden. Besiktas eindigde het duel nog met negenman doordat Pedro Franco en Ismail Köybasi hun tweede gele kaarten pakte, maar de punten gingen naar Besiktas.