voetbalzone

‘Geweldige’ De Gea volgt Van der Sar op: ‘Met recht de beste doelman’

Tim Siekman11 mei 2018, 10:14
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2018, 10:14
Advertentie

David de Gea is wederom in de prijzen gevallen. De doelman van Manchester United heeft dit seizoen achttien keer de nul gehouden in de Premier League, twee keer meer dan Ederson van Manchester City. Met nog één competitieduel voor de boeg kan de Spanjaard dus niet meer worden ingehaald en wint hij zodoende de Golden Glove.

“Het voelt goed, mijn eerste Golden Glove”, laat De Gea weten op de site van the Red Devils. “Ik ben erg blij. Het betekent dat we goed hebben verdedigd dit seizoen. Ik ben blij voor mezelf en voor het team.” Manager José Mourinho is lyrisch over zijn pupil: “David is geweldig geweest en hij is met recht de beste doelman in de Premier League.”

De Gea werd eerder al uitverkozen tot Speler van het Jaar bij United, voor de vierde maal, een record voor een speler van de Engelse grootmacht. Met de Golden Glove is De Gea, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Real Madrid, na Edwin van der Sar de eerstvolgende doelman van United met deze prijs. De Nederlander won de trofee in het seizoen 2008/09.

Bezig met laden …