voetbalzone

Geweldige rentree in Emirates Stadium: 'Dit hebben we nu hard nodig'

Matthijs van Laar15 feb 2016, 14:06
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 14:06
Advertentie

Danny Welbeck maakte zondagmiddag zijn rentree bij Arsenal, nadat hij bijna tien maanden langs de kant stond vanwege een knieblessure. De terugkeer van de spits ging niet onopgemerkt voorbij: in de kraker tegen Leicester City nam hij diep in blessuretijd de winnende 2-1 voor zijn rekening. “Hij gaat de komende maanden van grote waarde zijn”, voorspelt ploeggenoot Per Mertesacker.

/

Arsenal staat dankzij de rake kopbal van Welbeck nog maar twee punten achter de verrassende lijstaanvoerder en de Londenaren gaan nu cruciale weken tegemoet. “We hebben dit soort steuntjes in de rug hard nodig. We hebben te maken met veel langgebleseerden, waardoor we het lastig hebben gehad in december en januari. Iedereen is dolblij dat Danny weer terug is”, zegt de Duitser in The Guardian.

Tegen Leicester City werd Arsenal echter ook geholpen door een rode kaart voor tegenstander Danny Simpson, die in de tweede helft werd weggestuurd. “Daardoor krijg je als team iets meer energie en geloof in eigen kunnen”, aldus Mertesacker. “Maar die late treffer en het eindsignaal zorgden voor een enorme opluchting. Onze afronding was misschien niet goed, maar we zijn erin blijven geloven.”

Bezig met laden …