Geweldige treffer Matic hoogtepunt in topper tussen Benfica en Porto

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2013, 22:14
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2013, 22:14
/

De krachtmeting tussen Benfica en FC Porto heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. In het Estádio da Luz hielden de titelkandidaten elkaar in evenwicht: 2-2. Alle doelpunten vielen in de beginfase van de topper. Door de remise behoudt Benfica een voorsprong van drie punten op FC Porto, dat echter wel een duel minder heeft gespeeld. Voor Ola John was geen basisplaats ingeruimd. Jorge Jesus liet de Nederlander pas vlak voor tijd invallen voor Nicolás Gaitán.

Het venijn in de eerste helft zat duidelijk in de eerste zeventien minuten. In de achtste minuut nam FC Porto de leiding. Na een vrije trap van Joao Moutinho kreeg Eliquim Mangala alle ruimte om de bal achter doelman Artur te werken: 0-1. Het antwoord van Benfica volgde al snel. Met een heerlijke streep werkte ex-Vitessenaar Nemanja Matic de gelijkmaker achter de kansloze doelman Helton: 1-1.

/

Vijf minuten later stond een blunder van Artur aan de basis van de 1-2. De doelman van Benfica speelde de bal veel te ver voor zich uit en Jackson Martinez nam het cadeautje in ontvangst. De aanvaller sprintte naar het lege doel en schoot het leer via een verdediger binnen. Lang kon het team van Vitor Pereira niet van de voorsprong genieten. Helton voorkwam dat een pass van rechts bij Óscar Cardozo kwam, maar het leer belandde alsnog bij Gaitán. Het hoge schot was onhoudbaar: 2-2.

Net als in de eerste helft zette FC Porto na rust ook druk op de helft van Benfica, maar dat leidde niet tot meer doelpunten. De beste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Helton en de paal stonden een zeker doelpunt van Cardozo in de weg. Benfica en FC Porto hebben dit seizoen nog geen competitienederlaag geleden.

Bekijk hier het weer-ga-loze doelpunt van Nemanja Matic tegen FC Porto.