voetbalzone

Gewenste overgang Mignolet naar Sunderland op een haar na afgerond

Erik van Dam05 jun 2010, 09:47
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 09:47
Advertentie

De overgang van Simon Mignolet naar Sunderland is zo goed als zeker. De doelman van STVV aast al geruime tijd op een vertrek uit België, maar maakte tot op heden de stap nog niet. Zaterdag sijpelde echter door dat de doelwachter Sunderland verkiest boven PSV. “Het is aan mij om alles af te ronden”, zo laat Mignolet weten tegenover Sporza. Van een akkoord tussen beide clubs is echter vooralsnog geen sprake.

/

Sunderland bracht woensdag per fax bij STVV een officieel bod uit op de veelbelovende doelman. Volgens Het Belang van Limburg bedroeg dit bod anderhalf miljoen euro. “Dat is een bod waar wij ons in kunnen vinden”, zo liet STVV-voorzitter Roland Duchâtelet. “Het is nu aan de speler en zijn manager om een akkoord te vinden met de twee betrokken clubs: PSV of Sunderland.” Eerder werd al duidelijk dat Mignolet het liefst naar de Premier League-club verkast.

Donderdag zou de overgang worden afgerond. “Dan reis ik in principe naar daar voor de medische tests en laatste onderhandelingen”, aldus Mignolet. “Ik ben heel content dat we nu zo ver staan. Het is aan mij om alles af te ronden, ik zal pas echt opgelucht zijn als mijn handtekening gezet is.” Zaakwarnemer Guy Vandersmissen voegt eraan toe: “We weten dat bij Sunderland een contract voor vijf jaar klaar ligt. Hij weet in grote lijnen wat hij kan verdienen, maar we moeten nog details bespreken.”

Bezig met laden …