voetbalzone

Gewilde Cissé met Ivoorkust naar Peking

24 jul 2008, 21:18
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 21:18
Advertentie
Sekou Cissé heeft mogelijk zijn laatste duel voor Roda JC al gespeeld. De aanvaller, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van enkele Franse middenmoters, heeft een uitnodiging gekregen van bondscoach Gerard Gili. Cissé gaat met Ivoorkust naar de Olympische Spelen.

De 23-jarige spits heeft een redelijk jaar bij Roda achter de rug. In zijn eerste jaar in Nederland speelde hij 24 competitiewedstrijden waarin hij slechts twee doelpunten maakte. Gili is ondanks deze weinig overtuigende cijfers overtuigd van de kwaliteiten van Cissé en besloot hem daarom mee te nemen naar Peking.

Cissé komt hierdoor mogelijk niet meer in actie voor Roda. Dankzij de Olympische Spelen mist de Afrikaan de seizoensvoorbereiding van de Limburgers en mogelijk ook de competitiestart. Ondertussen houden clubs als AS Nancy en FC Nantes de ontwikkelingen van de spits in de gaten.

Een andere bekende naam in het Olympische team van Gili is die van Salomon Kalou. De voormalig Feyenoorder haalde enkele jaren geleden nog de woede van de Ivorianen op de hals door te zeggen dat hij voor Oranje wilde spelen, maar inmiddels is hij alweer een tijdje in genade genomen door de Ivorianen. Kalou mist dankzij de Spelen de competitiestart met Chelsea.

De Olympische selectie van Ivoorkust:

Doel: Vincent de Paul Angban (Asec Mimosas), Christian Fabrice Okoua (Africa Sports)

Verdediging: Serges Wawa (Asec Mimosas), Ousmane Viera Diarrassouba (CFR Cluj), Souleymane Bamba (Dunfermline), Angoua Brou Benjamin ( Budapest Honved), Mamadou Bagayoko (Africa Sports), Mekeme Tamla Ladji (Beveren)

Middenveld: Herve Kambou (Charleroi), Kafoumba Coulibaly (Nice), Emmanuel Kone (CFR Cluj), Anthony Moura-Komenan (Libourne-Saint-Seurin), Antoine N'Gossan (Asec Mimosas)

Aanval: Salomon Kalou (Chelsea), Franck Dja Djedje (Grenoble), Guie Gneki Abraham (Budapest Honved), Gervinho (Le Mans) en Sekou Cissé ( Roda JC).
Bezig met laden …