voetbalzone

‘Gewilde Ibrahimovic kan bedrag van 19,5 miljoen euro tegemoet zien’

Daniel Cabot Kerkdijk12 jun 2015, 12:09
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2015, 12:09
Advertentie

De sportkranten in Frankrijk en Italië schrijven al dagenlang over de interesse van AC Milan in Zlatan Ibrahimovic. De Noord-Italiaanse club zou de onderhandelingen met Paris Saint-Germain inmiddels hebben geopend, zo verzekeren diverse Italiaanse media vrijdag. Zaakwaarnemer Mino Raiola liet onlangs weten dat een dergelijke overstap ‘zou kunnen’. “Als iemand zijn dromen waar wil maken, dan zou het kunnen”, zo gaf de Nederlandse Italiaan aan.

voetbalzone

Volgens de meest recente berichten kan Ibrahimovic in Milaan een contract voor drie seizoenen ondertekenen, à 6,5 miljoen euro per annum. Voor adidas, kledingsponsor van Milan, zou de terugkeer van de 33-jarige Zweed in het San Siro ook goed nieuws zijn. Nike weigerde aan de financiële eisen van de aanvaller te voldoen (2,4 miljoen euro per jaar, vier jaar lang) en zodoende werd de samenwerking een paar maanden geleden niet verlengd.

Het is niet onwaarschijnlijk dat adidas een financiële bijdrage wil dan wel zal leveren aan het salaris van Ibrahimovic in Milaan. Het kledingmerk zou de entourage van de aanvaller al hebben laten weten dat een dergelijke transfer voordelig kan uitpakken. Het contract van de ex-speler van onder meer Ajax en Barcelona in Parijs loopt nog een seizoen door. PSG wordt gelinkt aan aanvallers als Carlos Tévez (Juventus) en Alexandre Lacazette (Olympique Lyon), terwijl Jackson Martinez van FC Porto de bondgenoot van Ibrahimovic in Milaan moet gaan worden.

Bezig met laden …