voetbalzone

Gewilde Ier verdwijnt met nieuw contract in Liverpool uit transferrubrieken

Matthijs van Laar06 aug 2015, 18:48
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 18:48
Advertentie
voetbalzone

James McCarthy heeft zich voor nog eens vijf jaar verbonden aan Everton. De Ierse middenvelder stond in de belangstelling van onder meer Tottenham Hotspur, dat de laatste week concreet leek te gaan worden. Met het signeren van een nieuw contract verdwijnt echter in één klap alle speculatie rondom de 24-jarige international.

McCarthy's oud contract liep nog tot medio 2018, maar vanwege zijn goede prestaties eiste de geboren Schot betere voorwaarden. Die lijkt hij dus nu, met het tekenen van een verbintenis tot de zomer van 2020, te hebben gekregen. "Dit is geweldig nieuws. Ik heb van iedere minuut bij deze club genoten. Everton is een briljante club met een briljante fanschare. We doen er alles aan om hier successen te mogen vieren", zegt hij.

The Toffees namen McCarthy in de nazomer van 2013 over van Wigan Athletic. Hij speelde sindsdien 76 wedstrijden voor de club uit Liverpool. De controleur hoop dat daar nog vele optredens bij gaan komen. "De manager (Roberto Martínez, red.) is bezig met het bouwen van een team voor de lange termijn en ik vind het prachtig dat ik daar deel van mag uitmaken", besluit hij op de website van de club.

Bezig met laden …