voetbalzone

Gewilde Isco: ‘Pas na het EK Onder-21 beslis ik over mijn toekomst’

Erik van Dam15 jun 2013, 09:24
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2013, 09:24
Advertentie

Isco maakt kans op een grote transfer in juni, juli of augustus. De 21-jarige spelmaker van Málaga heeft een voortreffelijk seizoen achter de rug in de Spaanse competitie en miste maar één wedstrijd: nu is hij actief op het EK Onder-21 in Israël en ook daar maakt hij indruk. Er zitten veel scouts op de tribunes en Isco is al vaak genoemd bij Manchester City en Real Madrid. Hij bewaart echter de rust.

/

De bij Valencia opgeleide aanvallende middenvelder wil eerst het toernooi in Israël tot een goed einde brengen, alvorens hij zich buigt over zijn toekomst in clubverband. Málaga heeft Isco nog drie jaar onder contract staan, maar als er een miljoenenbod arriveert in Andalusië zal de club waarschijnlijk medewerking verlenen aan een transfer. Manuel Pellegrini is sowieso voorstander van zijn komst: hij werkte succesvol met Isco samen.

“Ik weet niets nieuws en áls ik het al wist, zou ik het hier niet zeggen”, verklaart Isco lachend in een interview met AS. De winnaar van de Golden Boy-award 2012, die ook werd uitgeroepen revelatie van het seizoen 2011/12, zegt trots te zijn dat Real Madrid geïnteresseerd is in hem. “Maar als ik wegga bij Málaga, wil ik wel naar een club waar ik aan spelen toekom.” Jesús Martínez, zaakwaarnemer van Pellegrini, zou al namens de speler onderhandeld hebben met City.

Bezig met laden …