voetbalzone

Gewilde Jones blijft en verlengt contract bij Blackburn Rovers

Daniel Cabot Kerkdijk04 mei 2010, 23:11
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2010, 23:11
Advertentie

Blackburn Rovers is er vooralsnog in geslaagd om Phil Jones voor de club te behouden. De achttienjarige verdediger brak dit kalenderjaar door in de Premier League en werd de laatste weken in verband gebracht met diverse topclubs, maar verlengde dinsdag zijn contract op Ewood Park tot 2015. Daarmee zal de vraagprijs voor de jeugdinternational, vorige week door trainer Sam Allardyce getaxeerd op twaalf miljoen euro, alleen maar zijn gestegen.

/

Manchester United, Chelsea en Arsenal werden inmiddels in verband gebracht met Jones, al ontkrachtte Arsène Wenger deze week de geruchten rondom een eventuele transfer van de verdediger naar Londen. De oefenmeester van The Gunners gelooft dat de jeugdinternational nog ervaring op het hoogste niveau ontbeert. “Hij heeft een paar goede wedstrijden gespeeld en ik vind het inderdaad een goede speler, maar het is nog te vroeg voor een transfer.”

Jones maakte in maart zijn Premier League-debuut in een thuisduel met Chelsea en liet sindsdien een grootse indruk achter op de Britse velden. Allardyce deed noodgedwongen een beroep op de tiener nadat basiskrachten als Ryan Nelsen en Christopher Samba geblesseerd waren geraakt. Ook na de terugkeer van het geroutineerde duo hield Allardyce vast aan Jones. Blackburn won maandagavond, met de jongeling in de basis, met 2-1 van Arsenal en staat op een tiende plaats in de Premier League. Dit weekend volgt tegen Aston Villa het slotduel.

Bezig met laden …