Gewilde Kramaric schiet uit zijn slof en scoort vijf keer in één duel

Gijs Freriks09 nov 2014, 19:49
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2014, 19:49

Andrej Kramaric is in bloedvorm. De 23-jarige aanvaller scoorde onlangs in de Europa League-thuiswedstrijd tegen Feyenoord twee keer en blijft ook in de Kroatische competitie aan de lopende band scoren. Zondagavond maakte hij er liefst vijf tegen zijn ex-werkgever Lokomotiva Zagreb (6-0) en daarmee staat hij nu op 21 doelpunten in vijftien speelronden in de 1.HNL.

De drievoudig international scoorde ook al zesmaal in de Europa League en daardoor is zijn doelpuntentotaal van dit seizoen reeds opgelopen naar 27 treffers. Kramaric completeerde tegen Lokomotiva al in de eerste helft zijn hattrick en na rust scoorde hij nog eens tweemaal, na voorbereidend werk van respectievelijk Anas Sharbini en Moisés. Kramaric werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald en zijn vervanger, Josip Ivancic, verzorgde het slotakkoord.

Rijeka staat door de overwinning met 33 punten op de tweede plaats; regerend landskampioen Dinamo Zagreb heeft er vier meer. Het lijkt in ieder geval zeker dat Krama aan zijn laatste maanden in dienst van Rijeka bezig is, want hij heeft een aflopend contract en is al in verband gebracht met onder meer AS Roma, Internazionale, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Schalke 04 én Feyenoord.

Hij zou in de zomer al voor twee miljoen euro naar Rotterdam hebben gekund en de goalgetter zei vrijdag in gesprek met RTV Rijnmond nog dat hij een toekomstige transfer naar De Kuip niet uitsluit: “Zeg nooit nooit. Mijn carrière duurt lang, dus je weet het niet. Misschien speel ik ooit voor Feyenoord; misschien ooit weer tegen Feyenoord. Wie weet.”