voetbalzone

Gewilde spits blijft kalm: ‘Iedereen wacht op het verwende jochie’

Erik van Dam02 feb 2016, 10:14
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2016, 10:14
Advertentie

Saido Berahino heeft geleerd van zijn fouten. De 22-jarige spits uitte begin september online zijn grieven toen West Bromwich Albion hem een transfer door de neus had geboord. Berahino was dagenlang onderwerp van gesprek in Engeland, omdat hij rebelleerde tegen de transferpolitiek van zijn club. In januari was hij weer doelwit van verschillende clubs, maar toen een transfer niet doorging bewaarde hij de rust.

voetbalzone

Maandagavond sloot de transfermarkt in Engeland en een uur voor de deadline liet Berahino via Twitter weten dat er rond hem niets stond te gebeuren. “Iedereen wacht weer tot het verwende jongetje dezelfde fout maakt, dus bij dezen: welterusten allemaal en bedankt voor jullie support.” In de dagen eraan voorafgaand sloeg West Brom nog meerdere biedingen van Newcastle United op Berahino af.

The Magpies deden op de slotdag naar verluidt twee pogingen, maar zonder succes. Berahino zal dus geduld moeten hebben tot de zomer, vooraleer hij weer kan denken aan een nieuwe stap in zijn loopbaan. In sportief opzicht zal het overigens ook beter moeten, want de in Burundi geboren spits maakte dit seizoen pas drie doelpunten voor zijn club. Vorig seizoen was het nog vijftien keer raak.

Bezig met laden …