voetbalzone

'Gewilde Van der Vaart krijgt tweede serieuze optie in Zuidoost-Europa'

Matthijs van Laar19 jan 2016, 12:45
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 12:45
Advertentie
voetbalzone

Na de vermeende belangstelling uit Turkije, heeft Rafael van der Vaart ook de mogelijkheid om in Griekenland aan de slag te gaan. Het Duitse BILD meldt dinsdag dat de 32-jarige ex-international van Oranje deze maand nog kan overstappen naar PAOK Saloniki. Eerder werd zijn naam al genoemd bij het Turkse Antalyaspor.

De link is minder vreemd dan het aanvankelijk lijkt. Het technisch beleid bij PAOK wordt namelijk uiteengezet door Frank Arnesen, die eerder in Nederland werkzaam was én Van der Vaart meemaakte in zijn periode als technisch beleidsbepaler bij Hamburger SV. In die hoedanigheid haalde Arnesen de spelmaker in 2012 terug van Tottenham Hotspur.

Van der Vaart besloot in de zomer van Hamburger SV naar Real Betis te verkassen, om een laatste avontuur in Spanje aan te gaan. Pepe Mel was de trainer die hem aantrok, maar hij maakte onlangs plaats voor Juan Merino. De nieuwe coach passeerde Van der Vaart meteen voor het duel met Sevilla en dat noemde de middenvelder ‘het dieptepunt’ in zijn loopbaan. Hij zou dan ook openstaan voor een nieuw avontuur.

Bezig met laden …