voetbalzone

Gewilde Wildschut heeft lichte voorkeur: 'Liefst in Nederland'

Matthijs van Laar16 aug 2012, 14:41
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2012, 14:41
Advertentie
/

Yanic Wildschut weet nog altijd niet voor welke club hij het komende seizoen actief is. De buitenspeler staat weliswaar onder contract bij VVV-Venlo, maar er wordt flink aan hem getrokken. Zowel clubs uit binnen- als buitenland zien de twintigjarige aanvaller graag komen. Zelf heeft Wildschut een lichte voorkeur voor een langer verblijf in de Eredivisie, zo vertelt hij in gesprek met NUsport.

Het leek er onlangs op dat de Amsterdammer zou verkassen naar Heerenveen, maar de Friezen wilden de vraagprijs van 2,5 miljoen euro niet ophoesten. Jammer, vindt Wildschut. “Natuurlijk baalde ik daarvan. Het zou een mooie stap voor me zijn geweest. Maar aan de andere kant: het was de club zijn goed recht om zoveel geld voor me te vragen. Ik heb nog een contract voor drie jaar en VVV heeft me de kans gegeven om in de eredivisie te spelen.”

“Ik wacht maar gewoon af”, vervolgt hij. “Het liefst blijf ik in Nederland, maar als er een mooie club uit het buitenland voor me komt, zal ik daar ook zeker naar luisteren. Ik ga alleen niet naar Kazachstan of zo.” Standard Luik en Red Bull Salzburg, die eerder interesse toonden, lijken inmiddels te zijn afgehaakt. “Alleen Heerenveen is echt concreet voor me geweest en dat is op niets uit gelopen. Maar de transfermarkt is nog twee weken open en in twee weken kan veel gebeuren. Als het niet tot een transfer komt, blijf ik gewoon met goed fatsoen bij VVV.”

Bezig met laden …