voetbalzone

Gewisselde Falcao wordt neergesabeld: ‘Misschien wordt hij vogelaar’

Gijs Freriks18 jun 2015, 08:55
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 08:55
Advertentie

Chelsea gaat Radamel Falcao naar alle waarschijnlijkheid huren van AS Monaco, maar het is zeer de vraag of de aanvaller op Stamford Bridge wel zijn niveau kan halen. De aanvaller bakte er bij Manchester United weinig van en op de Copa América heeft hij tot dusver evenmin kunnen overtuigen. El Tigre werd in het duel met Brazilië (0-1), in de nacht van woensdag op donderdag, na 69 minuten naar de kant gehaald en vervangen door Victor Ibarbo.

voetbalzone

Falcao kreeg in Santiago wel een uitstekende kans om te scoren, maar na een kwartier trapte hij vanaf de rand van het strafschopgebied, na een pass van James Rodríguez, half langs de bal heen. Bondscoach José Pekerman blijft echter vertrouwen houden in de goalgetter van weleer, zo vertelde hij op de persconferentie na afloop. “Ik denk dat Falcao langzaamaan weer naar zijn vertrouwde topniveau toe groeit. Het is een kwestie van tijd en het gaat al de goede kant op”, zo werd Pekerman geciteerd door BluRadio.

Op Twitter waren veel voetbalvolgers het echter niet met de trainer van Colombia eens, want de 29-jarige Falcao kreeg het flink te verduren. “Falcao gewisseld. Het was niet zijn avond, het waren niet zijn achttien maanden”, schreef Peter Staunton bijvoorbeeld, verslaggever van Goal. “Het lijkt erop dat Falcao niet eens meer weet wat voetbal is”, voegde een voetbalblog eraan toe. Andere reacties waren ‘Ik heb vrijdag een examen. Als ik het niet haal, ga ik negentig minuten lang uit proberen te leggen hoe Falcao zo slecht is geworden’ en ‘Falcao is gestopt met voetballen, misschien wordt hij nu wel vogelaar.”

Bezig met laden …