voetbalzone

Gezwollen knie maakt zelfs WK-deelname voor Essien onzeker

Daniel Cabot Kerkdijk25 mrt 2010, 17:45
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2010, 17:45
Advertentie

Het is niet alleen nog onduidelijk of Michael Essien dit seizoen nog in actie kan komen voor Chelsea, ook zijn deelname aan het WK in Zuid-Afrika dreigt gevaar te lopen. De middenvelder speelde in december zijn laatste wedstrijden voor Chelsea, deed daarna nog mee aan de Afrika Cup, maar staat sindsdien aan de kant door een knieblessure. Zijn revalidatie loopt bijzonder moeizaam.

/

Essien laat donderdag via de officiële kanalen weten dat hij de afgelopen weken met diverse tegenslagen te maken heeft gekregen. "Ik had eigenlijk gehoopt thuis tegen Internazionale mijn rentree te kunnen maken, maar mijn revalidatie heeft vertraging opgelopen. Dat komt omdat mijn knie vaak opgezwollen is. In de afgelopen twee weken ben ik liefst vier keer onder het mes gegaan."

"Zoals het er nu naar uitziet, ben ik weer op de goede weg", verzekert de Ghanees. "Ik weet dat ik geduld moet tonen en mijn blessure de tijd moet geven om te herstellen. In het ergste geval zou ik zelfs het WK kunnen missen." Essien speelde op 15 januari tegen Ivoorkust zijn laatste duel. Hij moest het toernooi om de Afrika Cup voortijdig afbreken om in Londen te kunnen revalideren van zijn blessure.

Bezig met laden …