Ghana imponeert met dikke oefenoverwinning op mede-WK-ganger

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2014, 06:45
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2014, 06:45

Ghana heeft aan het zelfvertrouwen gewerkt, een week voor het eerste WK-duel met de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Kwesi Appiah boekte in de vriendschappelijke interland tegen mede-WK-ganger Zuid-Korea een 4-0 overwinning. Jordan Ayew en Asamoah Gyan namen de doelpunten van the Black Stars in Miami voor hun rekening.

Ayew begon het duel op de bank, maar moest al in de vierde minuut zijn geblesseerde ploeggenoot Abdul Majeed Waris vervangen. Een van richting veranderd schot van de aanvaller betekende de 1-0. Doelpunten van Gyan vlak voor rust en van Ayew vlak na rust gooiden de wedstrijd op slot. In de slotminuut maakte Ayew met een intikker zijn derde doelpunt.

Voor Ghana kwam de zege als geroepen. De oefenduels met Montenegro en het Nederlands elftal gingen beide met 1-0 verloren. Zuid-Korea kwam niet verder dan een inzet op de paal, bij de stand van 1-0. De ploeg van bondscoach Myung-bo Hong speelt dinsdag 17 juni de eerste wedstrijd op het WK tegen Rusland. Een dag eerder is het de beurt aan Ghana.