voetbalzone

Ghana in rep en roer: sterspelers Muntari en Boateng naar huis

Thijs Post26 jun 2014, 12:48
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 12:48
Advertentie

De nationale ploeg van Ghana speelt donderdagavond nog tegen Portugal en een plek in de achtste finale van het WK is ver weg, maar niet onmogelijk. Of Ghana er daadwerkelijk iets van gaat bakken tegen Portugal is nog maar de vraag, want het rommelt in het Afrikaanse kamp. Sterspelers Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng zijn door bondscoach James Kwesi Appiah naar huis gestuurd, zo meldt de bond (GFA) via de officiële kanalen.

voetbalzone

Beide spelers zijn voor onbepaalde tijd geschorst en zijn dus per direct naar huis gestuurd. AC Milan-middenvelder Muntari is dinsdag over de schreef gegaan met een fysieke aanval richting een lid van de technische staf, zo meldt de bond. Boateng (Schalke 04) heeft tijdens een trainingssessie verbaal uitgehaald naar bondscoach Appiah. Boateng wilde zijn excuses niet aanbieden voor zijn gedrag en dat resulteerde in het wegsturen.

Ghana verloor de eerste groepswedstrijd op het WK met 1-2 van de Verenigde Staten. In het tweede duel speelde men op knappe wijze gelijk tegen Duitsland, maar dat voorkwam niet dat het Afrikaanse land in een benarde positie zit. Als de Verenigde Staten en Duitsland gelijkspelen, ligt Ghana eruit.

Bezig met laden …