voetbalzone

Ghana krijgt nul op rekest en moet Ayew missen tegen Uruguay

Peter Nusselder29 jun 2010, 15:42
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 15:42
Advertentie

Het verzoek dat Ghana bij wereldvoetbalbond FIFA heeft ingediend om de schorsing van middenvelder Andre Ayew in te trekken, heeft niets uitgehaald. Dit melden internationale media. De Afrikanen moeten de belangrijke speler vrijdag zodoende missen in het kwartfinaleduel met Uruguay. Ayew liep in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten tegen een tweede gele kaart aan op dit WK.

In het duel met de VS kreeg de middenvelder een prent van scheidsrechter Viktor Kassai, maar op televisiebeelden was duidelijk te zien dat zijn opponent Josy Altidore helemaal niet geraakt werd. Ghana diende vervolgens direct na de wedstrijd het verzoek in om de boeking voor Ayew te herzien.Het strafcomité van de FIFA heeft echter geoordeeld dat dat er niet in zit.

De bond verwijst hierbij naar een artikel, dat erin voorziet dat beslissingen die tijdens de wedstrijd door een arbiter zijn gemaakt, definitief zijn. Volgens een ander artikel is de FIFA er daarentegen ook verantwoordelijk voor om duidelijke fouten van scheidsrechters te herstellen, maar hiervan is volgens de FIFA geen sprake. “De reden voor de gele kaart was de roekeloze tackle van Ayew”, luidt de verklaring.

Bezig met laden …