voetbalzone

Ghana noemt aanslag 'laf en barbaars' maar trekt zich niet terug

Daniel Cabot Kerkdijk09 jan 2010, 22:27
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2010, 22:27
Advertentie

De regering van Ghana heeft de aanslag op de Togolese spelersbus, waardoor zeker twee inzittenden het leven verloren, zaterdagavond veroordeeld maar besloten de eigen selectie niet terug te trekken voor het toernooi om de Afrika Cup in Angola. Het eindtoernooi begint zondag en eindigt 31 januari.

/

''Deze laffe en barbaarse daad is niet alleen bedoeld om de deelnemende landen te ontmoedigen, maar om het enthousiasme van een heel continent voor het Afrikaanse voetbal te vernietigen'', liet het ministerie van informatie weten. De autoriteiten in Accra betuigden de families van de slachtoffers hun medeleven.

Ghana riep Angola op de daders zo snel mogelijk aan te houden en voor de rechter te brengen en sprak daarnaast de hoop uit dat de lokale overheid er alles aan zal doen de Ghanese voetbalselectie te beschermen tijdens het toernooi. De ploeg zou maandag de eerste wedstrijd spelen tegen Togo. Dat ziet naar eigen zeggen door het persoonlijk drama wel af van deelname, al ontbreekt vooralsnog de officiële mededeling.

Bezig met laden …