voetbalzone

Ghana roept Boateng verlaat op, Getafe weigert speler te laten gaan

Matthijs van Laar30 dec 2009, 14:23
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2009, 14:23
Advertentie

De bondscoach van Ghana, Milovan Rajevac, heeft een nul op het rekest gekregen van Getafe. Het Afrikaanse land bereidt zich momenteel voor op de Africa Cup in Angola, en heeft al heel wat spelers geblesseerd af zien raken. De in eerste instantie gepasseerde Derek Boateng mocht zich daarom alsnog melden, maar volgens zijn Spaanse werkgever is het verzoek te laat binnen gekomen.

De voorbije dagen moesten Stephen Appiah, Laryea Kingston en John Paintsil allemaal geblesseerd het trainingskamp verlaten, terwijl Sulley Muntary om disciplinaire redenen in den beginnen al niet tot de groep behoorde. Het selecteren van middenvelder Boateng zou de zorgen van Rajevac flink verlichten.

Volgens Getafe dient de nationale bond voor een groot toernooi echter veertien dagen van tevoren de club te verwittigen over de selectie van één van haar spelers. Vooralsnog is niet duidelijk of Boateng nu wel of niet af kan reizen naar Ghana. De komende dagen zullen de bond en de club het probleem gezamenlijk proberen uit te praten.

Bezig met laden …