voetbalzone

Ghana sluit af in mineur en laat bronzen medaille op Afrika Cup aan Mali

Peter Nusselder11 feb 2012, 20:56
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2012, 20:56
Advertentie
/

Mali heeft zaterdagavond de derde plaats behaald op het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Alain Giresse was met 2-0 te sterk voor Ghana. SC Freiburg-aanvaller Cheick Diabaté was de grote man aan de zijde van Mali, door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Voor de door Goran Stevanovic geleide Ghanezen was het spelen van de troostfinale al een grote teleurstelling; the Black Stars waren de favoriet om het in de eindstrijd op te nemen tegen Ivoorkust, maar verloren woensdag de halve finale van Zambia. Mali kon waarschijnlijk meer vrede hebben met het verlies tegen Ivoorkust en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij in de troostfinale in Malabo.

/

Garra Dembélé was tot driemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar het was Diabaté die uiteindelijk de trekker overhaalde. Na een ingestuurde corner, door Barcelona-middenvelder Seydou Keita teruggelegd op de rand van het strafschopgebied, kon Ghana-keeper Adam Larsen Kwarasey nog redding brengen op het afstandsschot. In de rebound was Diabaté er echter als de kippen bij om alsnog binnen te schieten: 1-0.

Vitesse-middenvelder Anthony Annan kreeg op aangeven van Samuel Inkoom nog wel een goede mogelijkheid namens de Ghanezen, maar verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Sulley Muntari kwam men niet. Toen Isaac Vorsah zijn tweede gele kaart kreeg en dus moest inrukken werd het helemaal lastig voor Ghana. Uiteindelijk tekende Diabaté met zijn tweede goal voor de eindstand en mochten de Malinezen de bronzen medaille ophalen. Ivoorkust en Zambia spelen zondag om de Afrikaanse titel.

Bezig met laden …